zondag 15 juli 2007


EERDERE BEGROEIING

De tuin zoals ik die aantrof toen ik het huis betrok was een gecultiveerde saaie tuin zoals zoveel tuinen van rijtjeshuizen. Aan de zijde van de keuken een rij brede tegels, langs de uitbouw en de schuur ook een tegelpad. Achterin de tuin een zitje bestaand uit grote tegels.

Daar tussenin een keurig gazonnetje en langs de rand met het tegelpad naar de schuur enkele cultuurplantjes en kruiden (o.a. Akelei en Marjolein). Rechts achterin tegen de schutting aan de noordzijde crocussen of een of ander bolgewas. Ook stond er een Hortensia wat een van de eerste kitsch planten was die ik verwijderde. Bij de schutting aan de westzijde stond (en staat nog steeds) een Forsythia heester.

Ook twee bomen:
* een Stoofpeer, een ouwerweste hoogstammige. Die staat in een uitsparing in het zitje rechts achterin.
(staat er nog steeds, later meer info !)
* een Krulhazelaar
(ik schat dat die wel 7 a 10 meter hoog was)

Die Hazelaar waaide in oktober 1998 om (om het maar simpel te zeggen) en beschadigde gelukkig de omliggende huizen niet, en werd door een team van 4 hoveniers in opdracht van de woningbouw vereniging in stukken gezaagd en dwars door mijn keuken en huiskamer door het open raam aan de voorkant van de huiskamer afgevoerd en in een houtversnipperaar verwerkt. Een hele dag werk voor 4 profi mannen, en het motregende die dag dus godzijdank had ik geen tapijt (maar een houten vloer) want anders hadden de modderlaarzen van de hoveniers meer schade aangericht.

OMSCHRIJVING
(bedoeld om een idee te geven over het wat en waar van (nog te plaatsen) foto's.

De tuin is onderdeel van een huurwoning die ik sinds de nazomer van 1997 huur.

De tuin en het huis hebben geen achteruitgang naar de openbare ruimte / straat. Aan de noordzijde is er een betonnen schutting die de grens vormt met de tuin van de buren in dezelfde straat. Ook aan de westzijde is grenst de tuin via een schutting aan een andere tuin van een huurhuis van een parallele straat. De oostzijde van de tuin grenst aan de achterkant van het huis (keuken met achterdeur en raam + hobbykamertje met raam). Tot slot de zuidzijde: die wordt begrenst van de tuin van de buren aan de andere zijde van dezelfde straat door een schuurtje met plat dak met alleen een deur (aan de achterkant van de tuin) en een uitbouw stuk van de woning (een opslag) die vanuit de keuken toegankelijk is en aan de buitenkant geen ramen heeft. De muur van de uitbouw is lichtgeel van kleur, het schuurtje heeft een naturel bakstenen muur.

Grootte / oppervlakte van de tuin is ongeveer 6 meter breed (de breedte van het huis) en ongeveer 10 meter lang (diep). In een later stadium zal ik de exacte afmetingen opmeten en vermelden.
De volgorde van plaatsing van de berichten is niet altijd conform de tijdslijn van de "geschiedenis" van mijn tuin.

xxx...,,,