woensdag 12 september 2007


REDACTIONEEL 2

Nog iets: rechtsbovenaan voeg ik regelmatig LINKS naar andere websites toe. In mijn visie zijn die ook de moeite waard, dus je kunt ook een kijkje nemen op deze blog om andere redenen dan mijn persoonlijke verhalen.

De nieuwe links hebben vaak te maken met de onderwerpen van de laatste berichten op de blog en omdat het herfst is gaat het de laatste tijd veel over vruchten van bomen, en bomen in het algemeeen.

Als je zelf interessante websites wilt voordragen meldt het dan gerust.

REDACTIONEEL 1

Af en toe krijg ik opmerkingen dat de geplaatste foto's te klein, vaag en onscherp zijn. Voor zover u / je het nog niet in de gaten had hierbij de mededeling dat de foto's clickable zijn en je dan een uitvergroting te zien krijgt in de resolutie 800 x 600 pixels. De breedte is altijd 800 pixels, in een enkel geval is de hoogte variabel.

PLATAAN STAM / BOOMBAST


Hier een foto van een boomstam van een Plataan aan de Boschveldweg. In de richting van de v.m. Willem 2 fabriek zijn het best dikke en hoge bomen, meer in de richting van het NS station zijn ze steeds kleiner en dus kan je daarvan de bladeren goed zien (maar toch nog niet geplukt kunnen worden omdat ze te hoog hangen). Die zijn ook 3-lobbig dus zijn het ook Westerse Platanen. Ook op plekken elders waar ik ze zag, wat kleinere waarvan je de bladeren wel kunt plukken blijken ze allemaal 3-lobbig te zijn. Aan de straat langs het Hugo de Groot Plein / Noordzijde van het Paleis van Justitie in het Paleiskwartier staan zelfs kleine Westerse Platanen waarvan Leibomen worden gemaakt. Ik neem aan dat bekend is wat en waarvoor leibomen worden aangeplant / gevormd. Meestal worden Lindebomen tot leibomen gemaakt. Wie het niet weet, vraag het gerust en ik zal er over schrijven.

BLAD WESTERSE PLATAAN


Hierbij een closeup foto van een Westerse Plataan boom. Geplukt van een boom aan het Bloemenkamp pleintje in
's-Hertogenbosch.
Het lijkt het me zo overduidelijk wat een 3-lobbig blad is.