zondag 24 februari 2008


SATURNUS NIET GEZIEN

Net als met de eveneens aangekondigde maaneclips heb ik ook afgelopen nacht Saturnus niet gezien.
Wederom veel te bewolkt. Zo gaat de lol er snel van af :(



PLATANEN DEEL ZOVEEL

rijpe bolsters in bomen



Al in begin september vorig jaar heb ik vrij uitgebreid geschreven over Plataan bomen. Bij het eerste bericht in die reeks een closeup foto van de vruchten (bolsters) en toen al schreef ik dat die de hele winter en tot in het voorjaar in de bomen blijven hangen. Vervolgens heb ik er niet meer op gelet en leek mijn belangstelling in de blog bijna weg te ebben.

Pas vorig weekend zag ik die bolsters hangen hier een paar straten verderop, maar het was toen al eind van de middag en pas vandaag kwam ik er toe ze te fotograferen. Er was mooi weer aangekondigd voor vandaag maar dat viel me vies tegen.

Verder had ik vanmiddag de indruk dat er alweer minder in die bomen hangen dan een week geleden maar ik ben vanmiddag vergeten op de grond onder de bomen te kijken of er misschien afgevallen exemplaren liggen. Ik wil er ook graag eentje open maken om te zien hoe ze er uit zien nu ze rijp zijn. De bolster die ik vorig jaar had geplukt heb ik bewust dicht gelaten en die ligt hopelijk in een bakje met gedroogd spul in de keuken.

Wellicht een aardig experiment om die uit de keuken eens open te maken en te zien of ie als "dood" exemplaar ook binnenshuis gerijpt is en dat te vergelijken met een geopend exemplaar dat de hele winter in de boom heeft gehangen. Wie weet kom ik er dus nog op terug.

Hoewel het niet echt relevant is (Platanen staan immers overal, ook in andere steden) voor de volledigheid toch even de vermelding dat bovenstaande foto gemaakt is aan de dichtbijzijnde Bosschdijkstraat waar een hele rij Platanen staat.