maandag 10 maart 2008


VOGELZANG

Ik heb al meerdere keren geschreven dat ik in mijn tuin nooit vogels zie of hoor, zowieso ook niet vanuit aangrenzende tuinen of ueberhaupt in deze buurt en dat de reden in ieder geval niet dat er hier extreem veel katten zijn.

Maar het voorjaar is natuurlijk wel DE periode dat ze gaan zingen en dat maakte ik dit weekend mee in de zeer vroege ochtenduren, of beter gezegd de late nachturen want de zon was nog niet op en het schemerde pas een heel klein beetje. Toen ik tussen 5 en 6 uur thuiskwam (moet kunnen in het weekend nietwaar ?) was er een groot interactief concert bezig; vele vogels die elkaar toezongen maar zien kon ik ze nergens, ze zullen vast op daken hebben gezeten.

Zoeven weer een observatie en ditmaal ook visueel maar juist pal na zonsondergang, 7 uur 's-avonds (19 uur) en het was nog net niet helemaal donker. Ik kwam buiten en hoorde prachtige zang en toen ik om mee heen keek zag ik op een plat dak aan de overkant van de straat de zingende vogel. Door de afstand en de ingevallen schemering kon ik niet goed zien welk soort vogel het was en ik ben ook een absolute leek in het herkennen van vogels door hun zang maar aan het silhouet van de vogel te zien zal het een Merel of Lijster zijn geweest.


Ik zal er eens op studeren of ik audio-opnames kan maken en online zettten in de komende weken.
(let wel: onder voorbehoud dus !).