vrijdag 14 maart 2008


NOG EEN ONBEKEND PLANTJE


Dit plantje staat ook bij mij in de straat, op de stoep tegen de voorgevel een paar huizen verderop.

Het doet me ook weer denken aan een bepaald soort "Muur". Het plantje komt me zeer bekend voor en heb het vele malen eerder gezien en toch weet ik niet hoe het heet.

Al zeg ik het zelf, ik ken best veel kruidachtige inheemse planten maar met sommigen heb ik meer dan met anderen.

Ik houd van zeer markante planten maar dat is natuurlijk een zeer subjectief begrip en ook een van wat eigenlijk op esthetica gebaseerd is en ook dat is weer erg persoonlijk.

Dit is zo'n typisch onbeduidend vago plantje waar zowat iedereen overheen kijkt en geen aandacht aan besteed, zo ook ik, totdat ineens toch mijn oog er op viel, en het is eigenlijk een heel charmant plantje.

Er groeit iets in het hart van de bladeren, hele kleine groene bloemtjes misschien ? Het lijkt haast op een klein nieuwe plantje op het blad. Zoals ook bij de huiskamerplant Kindje op Moeders Schoot (waar het verder niks mee van doen heeft).

Ik zal het plantje van de foto hierboven in de komende dagen eens beter bekijken maar ook voor dit plantje geldt weer: indien je weet hoe het heet, meldt het ons s.v.p.

ONBEKEND PLANTJE


Ook dit plantje staat in dezelfde betonnen plantenbak op mijn stoep.

Onderin zie je al enkele witte bloempjes. De gele blaadjes bovenin de foto zijn blaadjes van die kleine heestertjes die de gemeente in de bak heeft geplant.

Het plantje waar het mij om gaat is een "muur" soort, een plantje dat, geloof ik, ook verwant is aan Tuinkers enzo, maar de precieze soort weet ik niet.