zondag 20 april 2008


DOOIE TAKKEN KLIMOP


Nog een foto van de nieuwe camera van vanmiddag en wederom dooie Klimop uit de tuin, takken ditmaal.

KLIMOP STRONK (UITSNEDE)


Een uitsnede van de vorige foto.

De dooie dunnere takjes zijn van de Grote Brandnetel en nog een overblijfsel van vorig jaar.

Ik ben niet het type dat de tuin netjes opruimt in de winter; ik vind het veel interessanter om te zien hoe de tuin zelf zijn gang gaat als ik er weinig of niets aan doe.

STRONK VAN DOOIE KLIMOP


Een van de eerste foto's gemaakt met mijn nieuwe fotocamera, een digitale spiegelreflex. Tot nu toe gaat het me nog niet al te best af, dit is een van de weinige foto's waar ik redelijk tevreden over ben. Het zal nog wel even wennen en allerlei snufjes uitzoeken blijven.

Vanmiddag deze closeup opname gemaakt in mijn tuin waar nog steeds dooie takken en stronken liggen van Klimop die door bouwvakkers van het dak van de schuur verwijderd zijn enkele jaren geleden en ik vind die takken wel mooi dus heb ik ze altijd laten liggen.

En ik dacht dat het met deze camera nu wel eens zou lukken er een mooie prent van te maken.

Door de grootte van de foto's (hoge MegaPixel rate) heb ik er ook een experimentje mee gedaan door er een uitsnede van te maken in de hoop dat die ook scherp blijft en ook dat is redelijk gelukt (zie volgende bericht).


Er valt verder in biologische zin amper iets over te vertellen. Alleen dat ik die stammetjes / stronkjes erg mooi vind en dat is dan met name vanwege die grijparmpjes waarmee zichzelf hechten aan muren enzo.