zondag 11 mei 2008


DONKERPAARSE AKELEI


Vanwege het zeer mooie weer op deze 1e Pinksterdag wilde ik de binnenstad vanwege het jazzfestival ontvluchten en fietste ik richting Noord en kwam in de buurt bij vrienden waar ik ff ging aanbellen.

En wat zie ik daar ? : alsof de duvel er mee speelt, een hardstikke donkerpaarse Akelei waarvan ik pas sinds een paar dagen het bestaan weet.

Op deze foto kan je de bladeren nog wel goed genoeg zien om te zien dat die van een Akelei zijn, maar ook hier heb ik me weer op de bloem geconcentreerd.

DONKERROZE AKELEI



Ik schreef het al eerder. n.l. dat ik ook nog een derde nog meer donkerroze Akelei in mijn tuin heb.

Daarvan hierbij een closeup van de bloemen die, zoals ik al eerder schreef een heel andere vorm hebben. Om juist die afwijkende vorm te tonen ging het dus ten kost van een foto van de gehele plant waarop ook de bladeren onderaan te zien zijn.

Maar geloof me, die bladeren zijn precies hetzelfde en je moet het maar van de aannemen, ook dit is echt een Akelei.

ROZE AKELEI (Deel 2)


Hierbij een detail opname van dezelfde Akelei plant als in het vorige bericht.

ROZE AKELEI (Deel 1)


Een paar dagen geleden schreef ik al over de verschillende kleuren van de bloemen van de Akeleien in mijn tuin.

Hierbij eentje die meer lichtroze bloemen heeft dan het andere exemplaar dat vrijwel wit is. Vanmiddag, zaterdag 10 mei gefotografeerd.

Ik had deze al eerder gezien en dacht dat ik maar 2 exemplaren in mijn tuin had maar heb vanmiddag een 3e ontdekt op een veel schaduwrijker plek waardoor ik em op dat moment niet goed kon fotograferen. Hopelijk lukt dat in de komende dagen nog.

Dat exemplaar heeft een veel donkerder kleur roze maar veel opvallender is nog de flink andere VORM van de bloemen. Dat dat toch ook een Akelei is is te zien aan de bladeren onderaan de plant.