woensdag 10 oktober 2007


NOG 'N WINGERD (bijna slot ?)


Hierbij een blad (met de afmeting erbij) geplukt van de Wingerd op onderstaande foto.

Ik wil zeker niet blijven doorzeuren over Wingerd, want eigenlijk is het ook een plant waar ik niet zoveel mee heb. Al dat gedoe over ondersoorten, rassen, varieteiten enzo vind ik ook en tikkeltje te ver gaan, althans voor mezelf. Ik heb het aangereikt, dus wie er dieper in wilt gaan spitten, vooral doen als je dat leukt vind, en je mag ook gerust een reactie plaatsen.


NOG 'N WINGERD (bijna slot ?)


























Als ik per fiets van de Kerkstraat naar de Arena wil neem ik vaak de shortcut door het Knillispoortje. Daarachter ligt het Herman Moerbeekpleintje. Bij een achtertuin / achteruitgang van een pand / winkel aan de Hinthamerstraat (promenade gedeelte) zag ik tegen een kale muur (nieuwbouw deel van het Tulip Hotel ?) ook een Wingerd staan.

Ook een Vijfbladige maar dan met veel grotere bladeren dan die Vijfbladige dan die in mijn tuin. Niks geen herfstkleuren, nog keigroen :) Ik denk dat het een variant is die helemaal geen herfstkleuren heeft. Op de foto zie je onderaan de rechter rank een paar dode blaadjes en ook linksboven op de foto. Misschien is het wel de variant waar An het al over had in een reactie ? Die ze moest verwijderen van haar voorgevel, eentje die ook 's-winters groen blijft als ik me goed herinner ?