zaterdag 13 oktober 2007


PADDEN IN STOEL


Hier nog een foto van An, een hele Paddenfamilie zelfs. In een tuinstoel :)

An schreef er zelf over:

Het was vanmiddag zulk lekker weer dat ik nog even zin had in de tuin te rommelen, wat dingen opslaan voor de winter. Veel van zijn plek gehaald en wat denk je: een hele paddenfamilie in één keer !
Ik heb de padden even in de stoel gezet, het hoekje waar ze zaten was te donker.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Een aandoenlijke foto!

AntonV zei

Hoi J,

Koddig haast. Braaf ook zoals je de blog noemde. Of is het juist niet braaf maar recalcitrant als je padden oppakt en op een rotan tuinstoel van de Gamma of Ikea zet ???????

Alles is natuur toch ? Mensen ook. Dus morgen op jacht naar een vrouwtjes exemplaar van de Homo Sapiens Ludens :)

Anton

Anoniem zei

Eigenlijk waren het er 5, ik had een nog kleiner exemplaar over het hoofd gezien, maar een leuk gezicht blijft het. En dat allemaal in je eigen achtertuin...
Keurig weer op dezelfde plek teruggezet, hopelijk blijven ze ook in onze tuin om te overwinteren,kunnen we er volgend voorjaar ook weer van genieten.

Anoniem zei

P.s. de stoel hebben we bij het grof vuil weggeplukt, leuk gerecycled dus.
Dieren fotograferen vereist soms een kleine (stoute)ingreep om ze er goed op te krijgen. Wel even sorry zeggen altijd voor de verstoring...en, dank voor het lieve tafereeltje dat nu op de blog staat.

AntonV zei

Hoi An,

Als reactie op je 2e reactie op dit bericht en je hoop dat de padden in juliie tuin blijven overwinteren:

Ik heb ergens gelezen dat padden voor hun winterverblijf (ik weet niet eens of dat echt letterlijk een winterSLAAP is ?) toch altijd naar elders vertrekken maar dat ze weer wel erg honkvast zijn qua terugkomen naar dezelfde locatie waar ze vorig voorjaar en zomer vertoefden. Grote kans dus dat je volgend jaar weer gewoon dezelfde familie hebt, en dat de jonkies nu volwassen zijn en zich gaan voortplanten. Maat laten we ze maar geen chip inbouwen om er achter te komen hoe hun migratie gedrag is :) Dat is al wel bekend, denk ik.

Groeten Anton