zondag 7 oktober 2007


TROMPETBOOM DEEL 4


Een peulvrucht van de Trompetboom. Ik heb deze van de boom geplukt en is bij lange na nog niet rijp. Ze blijven namelijk de hele winter in de boom hangen. In deze vorm lijkt het net een reuzachtige spercieboon. In Amsterdam wordt ie vanwege de gelijkenis ook wel Palingboom genoemd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Aha ! Weer wat geleerd : de trompetboom. Vorig jaar stond er één in de tuin van ons vakantiehuisje in Brabant, We hadden toen geen flauw idee wat voor boom het was maar vonden hem wel bijzonder en mooi. Hebben er toen ook een paar peulvruchten afgehaald om mee naar huis te nemen, en ik heb een blad in mijn vakantiedagboek geplakt. Hier in Schagen heb ik er nog nooit één gezien. Misschien staat er wel ergens één , maar dan heb ik hem nog niet ontdekt.

AntonV zei

Hoi An,

Is de peul intussen gedroogd ? Heb je em open gemaakt om te zien wat er in zit ? Zo ja, kan je er dan een closeup foto van maken en me toesturen ? Hoef ik niet te wachten tot de keiharde groene peul van mij rijp is.

Oh ja, nog iets wat ik net las, als je Trompetbomem snoeit bloeien ze niet (overigens in het late voorjaar). Dus het feit dat zowel jij als ik een peulvrucht hebben bewijst dat deze bomen niet gesnoeid zijn.

Groeten Anton

Anoniem zei

De peul zal vast gedroogd zijn, maar ik denk dat ie ergens in de tuin zwerft. Wist toen nog niet dat het ooit nog es onderwerp voor een blog zou kunnen worden...Meestal nemen we allerlei 'aandenkens' (zeg je dat zo ?) mee die vervolgens in de tuin terechtkomen. Waarschijnlijk dus toch geduld tot die van jou gedroogd is...

AntonV zei

Hoi An,

"Aandenkens"lijkt me een correct woord.

Grappig trouwens dat jij blijkbaar net als ik zulke dingen in de tuin gooit onder het mom "we zien wel :)"

Wie weet komt er in jouw tuin volgend voorjaar een klein Trompetboompje op ?

Anton