woensdag 30 juli 2008


MAMMOETBOOM # 4


Niet ver van de Mammoetboom uit het vorige bericht staat ook dit minder opvallende exemplaar, die staat wat verder van het kasteel vandaan, dichter bij de weg maar weer wel ietwat verscholen tussen andere veel kleinere bomen en andere begroeiing. Dit exemplaar schijnt veel jonger en kleiner te zijn maar zelfs de intussen bekende website heeft er geen echt accurate gegevens over, zie: http://users.telenet.be/sequoiadendron/nl/loc/bomen/0187.html

Omdat het kasteel dat ook op een eiland ligt (op een plek die zelf al een eiland is) dat qua ingang is afgesloten hek en een gracht rondom kon ik niet dichter bij de boom komen want anders had ik ook graag foto's gemaakt van de stam, voet en bast.

Ik heb al eerder geschreven over deze boomsoort, op 11 april 2008, maar dat was n.a.v. een juist heel jong en klein exemplaar:
JONGE MAMMOETBOOM

Er staan zelfs Mammoetbomen in de stad 's-Hertogenbosch zelf en ook in Vught en op landgoed de Wamberg bij Berlicum en Haanwijk te Halder (gemeente St. Michielsgestel).

Voor een overzicht van vrijwel exemplaren in Nederland zie:
http://users.telenet.be/sequoiadendron/nl/loc/maps/nederland.html
en voor meer algemene info over deze boomsoort en een overzicht van exemplaren in de gehele Benelux ff zelf wat rommelen met de url :)

Geen opmerkingen: