zaterdag 27 oktober 2007


ONBEKENDE PADDENSTOEL

DEEL 2


Precies hetzelfde exemplaar als op de vorige foto.

ONBEKENDE PADDENSTOEL

DEEL 1


Alle foto's in mijn komende berichten over paddenstoelen zijn door mijzelf gemaakt op 23 september j.l. Het gaat in totaal slechts over 2 soorten, meer ben ik dit najaar zelf nog niet tegen gekomen, maar An wel.

Ook moet ik zeggen dat ik paddenstoelen altijd al erg interessant heb gevonden maar er erg weinig van weet, en dat er in Nederland heel veel soorten bestaan. Determinatie ervan vind ik ook erg moeilijk en bij de openbare stadbibliotheek zijn ook vrijwel alle boeken erover uitgeleend, wat natuurlijk in dit seizoen niet zo vreemd is.

Online is er natuurlijk ook wel iets te vinden maar de ultieme website over inheemse paddenstoelensoorten heb ik nog niet gevonden.

Vandaar dat ik maar weer eens de hulp van lezers inroep, zowel voor het detemineren van de paddenstoelen soort op bovenstaande en de volgende foto als voor het vinden van een goede website erover.

Deze paddenstoel heb ik gevonden in een berm in de Bossche Broek polder aan de zuidkant van het centrum van 's-Hertogenbosch op een plek waar ook Berken bomen stonden. De vorm van de bovenkant van de hoed is ietwat hol en ook wat "slijmerig". Of dat het gevolg is van "reeds afsterven" of dat het een kenmerk van de soort is weet ik niet.

REDACTIONEEL

Ik wil ook nog even melden dat de blog wederom verbreed is. Dus niet meer alleen over natuur in stedelijke omgeving, maar over natuur in een land waar amper nog echte natuur bestaat. Vanwege technische redenen kan ik de header-foto en tekst nog niet aanpassen. Voor nu is dit verantwoording genoeg om te verklaren dat we het nu een poosje over paddenstoelen gaan hebben die we buiten de bebouwde kom van 's-Hertogenbosch en Schagen hebben gevonden.