maandag 24 maart 2008


SNEEUW MET PASEN


Tegenwoordig hebben we dus sneeuw met Pasen i.p.v. met Kerst. Uit diverse delen van Nederland heb ik gehoord dat er sneeuw is gevallen de afgelopen dagen maar dat het maar op weinig plekken echt is blijven liggen, hooguit enkele uurtjes.

Ik heb een hekel aan alles wat uit de lucht valt, ongeacht sneeuw, regen en hagel en radioactieve fall-out of roetdeeltjes van auto's enzo.

Ik heb er een hekel aan omdat je van regen nat wordt en van sneeuw het fietsen en lopen wat lastiger wordt.

Mooi vind ik het wel degelijk ! Het hersengedeelte dat over esthetica gaat moet ook bevredigd worden dus sneeuw in de tuin bekeken vanuit een keuken die via CV lekker verwarmd is en ik geen afspraken buitenshuis heb vind ik prima.

Ik zeg ook steeds tegen iedereen die het maar horen wilt dat de klimaatsverandering (die volgens mij al onafwendbaar is) het Nederlandse klimaat niet warmer zal maken maar dat we eerder een kleine ijstijd tegemoed gaan. Zo eentje als we in de 18e eeuw hadden en waaraan de al die schilderijen van de Hollandse meesters uit de schilderkunst met hun winter en schaats landschappen te danken hebben.

Die kleine ijstijd theorie zou ik weer eens moeten terugzoeken maar het komt er op neer dat de oorzaak is dat de warme Golfstroom richting Europa vanuit de Atlantische Oceaan veel kouder aan het worden is. Door het smeltende ijs van de noordelijke ijskap ????